Експерти от Малайзия и Холандия огледаха част от отломките

Откриха следи от шрапнели по останките на малайзийския Боинг, който се разби в Украйна. Междувременно влакът с тленните останки на жертвите напусна зоната на боевете в Източна Украйна.

Още по темата

 

На петия ден след разбиването на самолета, сепаратистите предадоха на пратеници от Малайзия двете черни кутии на Боинга. Украйна обвини сепаратистите, че са манипулирали устройствата. Русия отвърна, че на Украйна не може да се вярва и разследването трябва да се води от международни институции.

 

На мястото на катастрофата експерти от Малайзия и Холандия огледаха част от отломките на самолета. ВВС съобщава, че някои от следователите от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа твърдят, че по-големите парчета са нарязани и изглеждат различно в сравнение с първоначалния оглед.

 

В Брюксел външните министри на страните от Евросъюза обсъдиха евентуални нови санкции за Русия.

 

"Холандия иска Европейският съюз да заеме единна и твърда позиция срещу ставащото в Източна Украйна. И срещу факта, че Русия не прави достатъчно за да се дистанцира от сепаратистите", заяви министърът на външните работи на Холандия Франс Тимерманс.

 

Решението за нови санкции срещу Москва се очаква в четвъртък.