Ако коалицията „Атака”- БСП - ДПС си осигурят кворум, ГЕРБ също ще участва в заседанието, заяви Борисов

Омръзна ми от спекулации. Заявили сме точно и ясно – има ли точка за оставка на кабинета „Орешарски”, всички депутати влизат в пленарна зала. В противен случай - не”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в предаването „Здравей, България”.

 

„Ако тройната коалиция „Атака” -  БСП - ДПС си осигурят кворума, с който управляваха една година, ще влезем в парламента за една точка: оставка на кабинета”, уточни Борисов.

 

БСП да не плачат, че ГЕРБ не били в залата. Те неморално, без никакво право, управляваха една година и доведоха държавата до катастрофа. Да си сърбат тази седмица всичката попара, която си надробиха за една година”.

 

Борисов коментира и темата „КТБ”. Според него трябва да се вземе цял пакет от мерки. Първото според лидера на ГЕРБ е да бъдат отстранени управителят и подуправителят на БНБ. Второто е прокуратурата, НАП и Комисията за конфискация да направят проверка и да кажат какви са парите в КТБ. Не на последно място е БНБ да сложи квестори, да покани инвеститори и да се опита да заздрави банката. 

 

„Имахме в нашето управление проблем с банки, но се справихме много професионално и хората дори не разбраха”, заяви Борисов.

 

Лидерът на ГЕРБ заяви, че нито той, нито семейството му имат пари в КТБ. А запитан какви са взаимоотношенията му с Делян Пеевски, Борисов каза: „Никакви, абсолютно никакви.”

 

За след изборите Борисов коментира, че няма да прави правителство, ако няма минимум 121 депутати.

 

„Ако имам 119 депутати, ще оставя ГЕРБ в опозиция, да Ви управляват пак БСП и ДПС. Да видим държавата колко време ще понесе още да се сриват всичките ѝ системи. Ако имам пълно мнозинство, тогава мога да каня други партии, но не могат да ми скачат по главата”, допълни още Бойко Борисов. 

 

„Ако ГЕРБ няма пълно мнозинство, ще остане в опозиция”, заяви Борисов. 

 

Повече гледайте във видеото!