Станислав Анастасов е бакалавър от СУ и магистър от НБУ

Министърът на околната среда и водите Станислав Анастасов не е взел диплома от Техническия университет в Мюнхен, съобщава „Дневник”. Това потвърдил пред изданието ръководителят на пресофиса на висшето училище Улрих Марш.

 

31-годишният Анастасов действително е следвал информатика в баварското учебно заведение от 2002 до 2005 г., но още не се е дипломирал.

 

Младият политик от Движението за права и свободи зае овакантеното министерско кресло на Искра Михайлова, която бе избрана за евродепутат от листата на ДПС.

 

Според публикацията, на интернет страницата на ДПС за Анастасов е записано „завършил „Информатика” в Техническия университет – Мюнхен”, а в биографията на сайта на екоминистерството пише, че е „семестриално завършил Технически университет, Факултет за Информатика, Мюнхен”.    

 

Същата информация била поместена и на вече несъществуващия му личен сайт, с уточнението, че е бакалавър по „Стопанско управление” в СУ „Св. Климент Охридски” и има магистърска степен по политически мениджмънт и публични политики в Нов български университет. Тези данни фигурират и на страницата на МОСВ.