Полицията разследва „незаконно проникване на чужда територия”

Световноизвестният бруклински мост в Ню Йорк осъмна с нестандартна придобивка. Неизвестни извършители свалиха двете американски знамена върху опорните кули на моста и ги замениха с бели флагoве. Нюйоркската полиция окачестви деянието като „незаконно проникване на чужда територия” и предприе незабавно разследване.

 

Два огромни бели флага се появиха мистериозно над моста, свързващ Бруклин и Манхатън в ранните часове на 22 юли, съобщи вестник „Ню Йорк Таймс”. Около 3:30 часа сутринта местно време лампите на върха на моста изгасват, а два часа по-късно строителни работници забелязват, че знамената на САЩ са подменени.

 

Белите флагове са били свалени незабавно и заменени с оригиналните, но въпреки това между потребителите в iнтернет се разпространиха хиляди снимки и видеоклипове.

 

На Бруклинския мост има денонощна охрана и няколко камери, но разследващите все още не могат да кажат кой е извършителят и каква е причината.

 

Заместник-директорът на нюйоркската полиция Джон Милър направи специално изявление пред медиите:

 

„В този момент няма признаци да има конкретна връзка с тероризма или дори с политиката. Това може да е художествен проект или вид изявление, не е ясно какво е точно. Но ние го приемаме като престъпление. Те са застрашили живота си”.

 

Белите знамена са символ на „капитулация” и призив към примирие. Според една от версиите извършителите са искали да намекнат, че не одобряват военната политика на САЩ.