Сигнали за опасност от ракетен удар предизвикаха хаос на летището в Тел Авив

Хиляди пътници в Европа и Израел бяха засегнати от спирането на полетите до Тел Авив. Американското правителство разпореди на всички американски компании да отменят полетите до летище Бен Гурион от съображения за сигурност. Този ход беше последван от някои от най-големите европейски превозвачи. На самото летище на моменти имаше дори паника.
 
Сигнали за опасност от ракетен удар предизвикаха хаос на летището в Тел Авив. Припомняме ви, че на 23-и юли ракета, изстреляна от Газа, падна сравнително близо до аерогарата, което доведе до спирането на самолетите.
 
Израел изрази недоволство от решението на американските власти да спрат полетите. Според правителството в Тел Авив летището може да функционира нормално.
 
"Наистина съжаляваме за решението на американците. Мисля, че то е неуместно. Дори според техните правила няма повод за спиране на полетите. Това, че американците ги спряха, накара и европейските превозвачи да отменят своите полети. Разследвахме стрелбата вчера. Летището е напълно сигурно", коментира израелският министър на транспорта  Исраел Кац.
 
Български пътници също бяха засегнати от притесненията за сигурността в Израел. Полет от София за Тел Авив, който трябваше да излети на 23-и сутринта, беше отменен.