Важно по думите му е какъв нов парламент ни очаква и какво правителство

Оставката на Орешарски беше логична, чакаше се от дълго време. Депутатите от групата на "Атака", които са в София, ще влязат в парламента да гласуват тази оставка”, коментира лидерът на партията Волен Сидеров.

 

"Аз и колегите, които сме на обиколки, в срещи, просто няма да можем физически да отидем. Това няма никакво значение, защото това е една формалност", допълва още Сидеров. По-важно по думите му е какъв нов парламент ни очаква и какво правителство.

 

Според лидера на "Атака" ще бъде "недобро, защото има сговор да продължи колониалната политика и защото има тотално дезинформиране на българите и апатия, която няма да доведе до нищо добро".

 

Лидерът на националистите е заявил, че политическата обстановка в момента е "сговор между ГЕРБ и ДПС", които подготвят новото управление след изборите.

 

Сидеров е припомнил и кои, според него, са важните неща, които е трябвало да бъдат гласувани в парламента - задължителното гласуване и образователният ценз, предложени от "Атака".

 

"Трябваше да бъде прието задължително гласуване, за да може да елиминираме фактора ДПС като определящ. Сега пак ще стане така, че ДПС ще е основна сила. Ако по някакъв начин избирателят даде отново властта на ГЕРБ, то той да знае, че дава на ГЕРБ плюс ДПС", е заявил Волен Сидеров.