Според него във висока степен кабинетът е отговорил на очакванията на хората

Необходим парламент, социален парламент, отворен парламент. Парламент, който направи всички усилия да отговори на онова, което хората очакваха през февруари 2013 година”. Тези определения даде в „Здравей, България” председателят на Народното събрание Михаил Миков.

 

Според него във висока степен този парламент е отговорил на очакванията на хората. „Бяха постигнати социални решения, които бяха необходими и за пенсионерите, и за майките с деца, и за замразените доходи”, каза Миков.

 

Попитан кандидатурата на Делян Пеевски за шеф на ДАНС ли е била най-голямата грешка на кабинета „Орешарски”, председателят на Народното събрание отговори, че е трудно да се каже. „Това беше една от сериозните грешки, която доведе до бърз спад във възможностите за нормално функциониране на парламента”, заяви той.

 

Коя беше най-голямата грешка на 42-рото Народно събрание, колко глоби отнесоха вечно липсващите депутати, защо оставката на кабинета не е свещен акт, кой игра кючек пред шефа на парламента и какви са залозите в битката за лидерския пост в БСП – председателят на Народното събрание Михаил Миков в интервю пред Калина Влайкова. 

 

Цялото интервю може да гледате във видеото.