Банкерът ще се яви в прокуратурата, когато бъде призован

Единствената причина за пребиваването ми извън страната е осигуряване на личната ми сигурност, която от своя страна ми позволява да се концентрирам изцяло върху оздравяване и стабилизиране на КТБ АД”. Това се казва в изпратено до медиите обръщение на мажоритарния собственик на Корпоративна търговска банка Цветан Василев.

Още по темата

 

„Вярвам, че моята активна дейност в тази посока е изцяло в интерес на клиентите на КТБ АД, на служителите на банката, както и на държавата като цяло. Не бих могъл пълноценно и ефективно да работя в полза на преодоляване на кризата в КТБ АД в България, тъй като определени кръгове, желаещи да възпрепятстват моите инициативи на всяка цена, биха имали непосредствена възможност да го направят", отбелязва Василев.

 

Банкерът е категоричен, че ще се яви в прокуратурата, когато бъде призован и подчертава, че изнасянето на истината до голяма степен е и в негов личен интерес. Василев изразява съжаление, че „в резултат на атаката срещу КТБ пострадаха трима добросъвестни служители на банката, техните колеги, които ежедневно са тормозени и унижавани, а също и хилядите вложители и клиенти на банката, които нямат достъп до своите средства”.

 

Цветан Василев е убеден, че ситуацията, която определя като „нелепа”, ще намери благоприятно решение. Посочва също, че тя е предизвикана от „нечистоплътни лични интереси”.  

 

„Имам твърдото намерение да се боря докрай за възстановяване на КТБ АД и за възтържествуване на справедливостта. Надявам се хората, които вярват в тази кауза да направят същото”, се казва още в обръщението на Василев. По думите му неговите адвокати ще предприемат всички действия срещу лицата, които смятат, че могат безнаказано да петнят името му, „за да понесат предвидената в закона отговорност за извършеното от тях набедяване”.