Лидерът на ББЦ заяви, че има документи, обвързващи лидера на ГЕРБ с ДС и други служби

„Българският политически елит е изчерпан, нахален, крадлив и трябва да си ходи”, заяви в предаването „Събуди се” в пряка връзка от Варна Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков. „Вярвам в институциите – НАП, Сметната палата, съда. Нека тези хора си свършат работата”, допълни той.

 

Според Николай Бареков, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е свързан с Държавна сигурност и други служби. „Готвен е повече от 30 години да заеме важни постове в държавата и да изпълни определена мисия. Имам документи за това, ще ги дам на съда, но в цялата работа са замесени и други ключови фигури на прехода, затова ще ги дам и на прокуратурата”, заяви той. Бареков сравни и случая с Цветан Василев с начина, по който преди години е бил отстранен и Илия Павлов.

 

"През 2002 г. се получава писмо в Националната разузнавателна служба (НРС), в което писмо се уведомява, че г-н Борисов, като нелегален сътрудник на тази служба, отказва да работи с нея поради заемането на висш държавен пост - главен секретар на МВР. Когато са го потърсили водещите офицери, той е заявил, че разговорът с него трябва да бъде воден само на ниво шеф на НРС и да се обърна към президента Георги Първанов и премиера по това време Симеон Сакскобургготски. В сигнала се описва, че господин Борисов, в качеството му на главен секретар, замита в архивите на МВР следите от своето престъпно поведение в миналото. Също така прочиства архивите на Държавна сигурност от досиета на политически дейци", каза Бареков.

 

„Ангел Славчев не е бил вложител в нашата партия. Аз го поканих да се реализира като политик в „България без цензура”. Аз го забелязах още докато беше по улиците и скандираше срещу Борисов. Това, което той направи, си е лично решение. Никой не го подкрепи в партията и остана сам и обслужи интересите на ГЕРБ и ДПС. ВМРО също избраха своя път”, допълни лидерът на ББЦ.

 

„Ако имах зад гърба си кукловоди, сега нямаше да ми се случват такива беди. Аз съм атакуван от всички страни. Ако Пеевски стоеше зад мен нямаше във вестниците му да грее физиономията на Бойко Борисов, а моята. Според мен това „момче” е под някаква форма е контролиран изцяло от Ахмед Доган. Ако някой стои зад мен през Пеевски, това би трябвало да е Доган. Но аз не съм го виждал на живо никога”, категоричен бе бившият журналист.