Към „Позитано” „заваляха” поздравления от партийни лидери и симпатизанти

След избора на Михаил Миков за председател на БСП към „Позитано” „заваляха” поздравления. Едни от първите дойдоха от ГЕРБ и ДПС. Лидерите на двете партии приветстваха избора на Михаил Миков. 

 

Там обаче имаше не само партийни поздравления, а и от симпатизанти. На място пристигнаха симпатизанти на БСП и лично на Миков от Видин.

 

Михаил Миков беше избран за председател на БСП след 10-часов конгрес. Битката беше оспорвана. До финала стигнаха 9 души, а на балотаж отидоха двама – Михаил Миков и Драгомир Стойнев.

 

Миков приема поздравления„Ще бъде трудно, но заедно с вас, с тези, които подкрепиха мен и другите кандидати, ще стигнем до резултат, достоен за 120-годишната партия, за партията, която най-искрено и автентично защитава интересите на мнозинството български граждани. Защото България има право на друго бъдеще, защото еднодневните политици не могат да бъдат тенденция в новата политическа история на България. Защото БСП като най-голямата, заслужава да бъде и най-силната партия, водеща България в ХХІ век”, заяви Михаил Миков.

 

„Хората очакват единна и силна левица. Длъжни сме д го направим”, заяви Мая Манолова.

 

„Всички сме длъжни да застанем зад него. Надявам се да няма повече разделителни линии”, заяви Драгомир Стойнев.

 

Очаква се новият председател да предприеме различни стъпки по укрепване на партията преди предсрочните парламентарни избори. Може да направи и промени в изпълнителното бюро на партията.