Такова обвинение, подкрепено със секретен документ, тиражира Николай Бареков

МВР отрече Бойко Борисов да е свързан с трафик на наркотици. Такова обвинение, подкрепено със секретен документ, тиражира лидерът на „България без цензура” Николай Бареков. 

 

Документът е дописван, заяви пред Нова телевизия главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. А прокуратурата призова на разпит Бареков.

Още по темата

 

В архива на МВР има разработка за кокаиновия трафик, има и секретен информатор, има печати и подписи. Обаче няма и дума за Бойко Борисов. 

 

Това, което се разпространява, трудно бих го нарекъл документ. В оригиналния рапорт няма пасажи за г-н Борисов”, заяви пред Нова телевизия главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. По думите му пасажите за Борисов били добавени.

 

Николай Бареков продължава да твърди, че неговият документ е истински, този в архива на МВР бил подменен.

 

Давате ли си сметка 2003 година кой може да рови и прочиства архива на МВР? Главен секретар на МВР беше г-н Борисов, само той можеше да управлява архивите, защото г-н Петканов беше по-лежерен човек”, заяви Николай Бареков.

 

Светлозар Лазаров потвърди, че през 2003-та секретният документ е ваден от архивите. Но нито тогавашният министър Георги Петканов, нито главният секретар Бойко Борисов са го преглеждали. Взел го по-нископоставен служител, чието име Лазоров не назова. 

 

„Аз не съм човек, който се слави с най-топли отношения с г-н Борисов. Ако очаквате аз да прикривам такива неща, не съм го направил досега, няма и да го направя”, заяви Светлозар Лазаров.

 

Самият Борисов нарече твърденията на Бареков измислици.

 

Само искам да кажа, че няма полицейска служба в света, която да не ме е награждавала с най-високите си ордени, от президентите им, за операциите, които съм ръководил по линия на наркотрафика. Няма такава държава”, заяви Борисов.

 

Същевременно председателят на РЗС Яне Янев е внесъл в прокуратурата сигнал за извършени престъпления във връзка с дейността на Корпоративна търговска банка. Според сигнала имало данни за осъществяване на голям паричен трансфер в брой от Цветан Василев към Николай Бареков. Според РЗС това е станало чрез подставено лице.