След намесата на Нова телевизия казусът беше решен

Паяк вдигна автомобил на човек с увреждания. И то от паркомясто, предназначено за такива хора. След намесата на Нова телевизия казусът беше решен.


Тази сутрин Елка оставя автомобила на улица „Иван Вазов” в София. До двете паркоместа за хора с увреждания често се стига трудно, заради контейнерите за боклук.


„Помолих човека от „Паркинги и гаражи” да помести кофите, за да си оставя колата. Той го направи, но след това е викнал паяк да вдигне колата. - Колко време стоя колата там? - Не повече от 2 часа”, обяснява Елка Иванова.


За да вдигне паякът кола на човек с увреждания, автомобилът трябва да е престоял над 4 часа. В конкретния случай обаче служителят на Центъра за градска мобилност установил невалидно талонче.


Автомобилът е преместен от паяка в наказателния паркинг. За няколко часа престой жената трябва да плати около 60 лева, за да си я вземе обратно. До плащане на санкция не се стигна. След проверка по сигнал на Нова телевизия от Центъра за градска мобилност установиха, че талонът на Елка е валиден.


От Центъра за градска мобилност обещаха да отстранят грешката в системата. Така че да не се стига до подобни нелепи ситуации отново. А Елка ще заведе дело за загубеното време.


Повече по темата гледайте във видеото.