По думите му за 6 месеца три пъти се е увеличил напливът за лечение в чужбина

„Ние имаме един единствен изход, тъй като знаем в каква държава живеем – да свалим качеството на медицинската услуга, тоест, това, което ни се дава като пари да извършваме медицински услуги, благодарение на него три пъти за последните шест месеца се е увеличил напливът на наши хора за лечение в чужбина, при условията, които ние, ако имаме парите, можем да извършваме тези услуги в България”.


Това заяви в студиото на „Здравей, България” проф. Милан Миланов от „Пирогов”. Лекарският съюз нарече „шизофрения” пропадналата аткуализация на бюджета за здраве с 225 млн. лв.


Тези 225 млн. лв. са трохи. Ние можем и без тях, и с тях”, категоричен беше той.


Запитан какво трябва да се каже на пациентите, проф. Миланов отвърна: „Ние, принудени от мизерията, трябва да свалим качеството на медицинските услуги, за да можем и те, и ние да оживеем в следващата година”.


„Ние сме идиотска държава, в която между лекар и пациент съществуват финансови взаимоотношения. Превърнахме държавата в башибузушки стан, в който онзи, който вика най-силно и държи най-голямата пушка, е най-правият. Как да се оправим ние в тази държава? Как да гледаме напред медицината?”, запита проф. Миланов.


Повече по темата гледайте във видеото.