Десетки са срутените от водата жилищни сгради

Приблизително 500 жители на бедстващия заради водната стихия град Мизия са евакуирани до момента. Това съобщи за „Събуди се” гл. комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”. На помощ на полицаите и пожарникарите са се притекли местни доброволци.

Още по темата

 

За изведените от водния ад се грижат медицински лица, осигурени е топла храна и напитки. Хората са настанени на две места – в детска градина и училище, както и при роднини.  

 

„Ситуацията е доста тежка. Според възрастните хора такова нещо тук никога не се е случвало. Стотици са наводнените къщи. Десетки са жилищните сгради, които паднаха”, каза още представителят на МВР.

 

„Много се надявам да няма жертви, лично аз обаче се съмнявам при тази ситуация, че няма да има”, заяви Николов.

 

До момента няма данни за загинали в следствие на наводнението. Два хеликоптера „Кугър” спасяват от покриви и тераси гражданите, до които не може да се стигне с лодки.

 

Властите вече са изготвили списъци, по които издирват хората, за които няма информация. Най-проблемно е установяването на връзка със старите и неподвижни хора, които нямат мобилни телефони, каза още гл. комисар Николай Николов.

 

Повече за ситуацията в Мизия ще научите от видеото.