Много от жителите на наводнения град не знаят какво да правят

Мъж загина в резултат на водния ад в Мизия. Не е изключено обаче да има още жертви на невиждането наводнение. Над 500 души са евакуирани до момента, а спасителните работи продължават с лодки и хеликоптери.

Още по темата

 

Въпреки че властите твърдят, че са предупредили за предстоящото бедствие, вече стана ясно, че част от местните хора не са пожелали да бъдат евакуирани, а много не са наясно какво да правят сега.

 

Стотици наводнени и десетки срутени къщи са част от равносметката на апокалипсиса. Това обаче няма да е крайната сметка за щетите от потопа, смята кореспондентът на Нова ТВ Румяна Попова, която е в епицентъра на кризата от снощи.

 

Жители на Мизия отказват да се евакуиратУплашени и отчаяни, много от жителите на Мизия остават без храна и вода и без да знаят какво ще правят оттук насетне, нито какво ще се случи с покъщнината им.

 

„Това, което изпитват хората е ярост отчаяние и гняв”, смята Руми Попова. По думите й засега страхът е туширан от тези три чувства, защото мнозина са загубили цялото си имущество. „Не си дават сметка, че е можело да загубят нещо много по-ценно – живота си”, добави тя.

 

Главният секретар Светлозар Лазаров коментира за Новините на Нова, че някои от бедстващите жители на Мизия многократно са отказвали да бъдат евакуирани, което е затруднило работата на спасителите.

 

Повече за събитията в наводнения град ще научите от видеото.

 

Информация за близки, засегнати от наводнението в Мизия, може да се получи на тел. 0885317559