Кризисният щаб е готов да реагира при евентуално ново повишение на водите в района

В Мизия отново валя дъжд тази сутрин. Кризисният щаб е готов да реагира при евентуално ново повишение на водите в района на наводнения град.


За едно денонощие водата в река Скът се е оттекла значително. За първи път от няколко дни насам нивото на реката е няколко пъти под това на една от централните улици, която до вчера беше блокирана от вода.

 

Малко след 11 часа започна отводняването на къщите на хората. 

 

Тази нощ при последните огледи на пожарникарите е събрана информация за всички адреси, където има нужда от отводняване. След отводняването в домовете на хората трябва да влезе тежка техника, с която да бъде изчистена калта. След като това бъде направено, трябва наводнените къщи да се дезинфекцират от калта. Ще се чистят и труповете на животни.


Екип на Фондация „Четири лапи” също е в Мизия, за да спасява живи животни, които са останали в наводнените дворове.


В града са разположени и екипи на Агенцията за социално подпомагане. Те работят с хората, така че те да могат да получат своята първа финансова помощ от 325 лева.


В Мизия и Бяла Слатина е създадена организация за по-ранното изплащане на пенсиите. Жителите на бедстващите райони ще могат да получат парите си още днес съобщиха от „Български пощи” и Националния осигурителен институт.


Повече по темата гледайте във видеото.