Според него след изборите трябва да има национално обединение

„Служебният кабинет има абсолютно всички правомощия, с изключение на международни договори, които изискват ратификация. Една от задачите му е подготовката на предстоящите избори, но при нормално правителство това нямаше ли да бъде сред задачите му? Така че нека да гледаме на този кабинет като един нормален кабинет и ако може - без свръхочаквания”.


Това заяви в студиото на „Здравей, България” математикът проф. Михаил Константинов. Изказването му беше в отговор на въпроса дали служебното правителство ще бъде заложник на негативи, подготвени предварително.


„Чудеса няма да има. Предстои ни делова, конкретна работа и нека да се държим като сериозни хора и стига сме вярвали в приказки”, добяви проф. Михаил Константинов.Емил Спахийски вижда правителството като безплатна пиар кампания на партиите


„Аз по-скоро виждам това правителство не толкова като служебен кабинет, който ще направи чудеса, а който ще направи много добра и безплатна пиар кампания на другите партии, които се подготвят да управляват”, смята журналистът Емил Спахийски.


„Страхувам се, че ни предстои вълна от такива политици, които се фиксират единствено в говоренето, а не във възложеното”, заяви от своя страна социологът Кольо Колев.


„Убеден съм, че след изборите трябва да има национално обединение, но това не значи всички да бъдат във властта и да имат феодално имение там, а означава едно съвсем може би забравено за България разумно поведение и на управляващи, и на опозиция. Ако се държим тъпо, както досега, само ще си влошим положението”, заключи математикът Михаил Константинов.


Целия разговор гледайте във видеото.