Това ще се случи на 11 и 12 август между 10:00 и 15:00 часа

„Софийска вода” ще посреща столичани и гости на града с чаша чиста питейна вода в центъра на столицата. Това ще се случи в два последователни дни, обещани от синоптиците да бъдат горещи. Традиционната кампания „Утоли жегата” се провежда за четвърта поредна година.

Доброволците ще открият пунктовете за вода на 11 и 12 август 2014 г. (понеделник и вторник), между 10:00 и 15:00 часа, на следните адреси: пешеходната зона на бул. „Витоша” - в близост до ул. „Парчевич” и до ул. „Неофит Рилски”, както и бул. „Васил Левски”, до входа на Художествената академия.

Всички, които са любопитни да научат интересни факти за състава и качеството на питейната вода, ще могат в реално време да проследят физикохимичните анализи, който колеги професионалисти ще направят със специалната ни мобилна лаборатория на бул. „Витоша”.

Независимо от градусите, сезона или натовареното ни ежедневие, водата е важна част от нашия начин на живот и затова не трябва да забравяме да пием необходимото ни количество, за да сме здрави и в добра физическа и духовна форма, припомнят от дружеството.