От съдилищата и МВР нямат пари и дължат милиони левове за експертизи, огледи и проверки

Хора, които не играят, се точат на джакпот от 7 000 000 лева, пише в. "Новинар” на първата си страница. Сумата е толкова рекордно висока, защото връщат за тиража в четвъртък „хакерските” пари.

 

И пак по темата, но във в. „Преса” – „Хакерите се похвалили, че ще спечелят много пари”. Братовчедите Николай и Продан Маринови разглеждали сайтове за скъпи вещи, които имали намерението да купят, след като получат печалбата от 5 000 000 лв. Двамата бяха арестувани от полицията на 6-и август по обвинение в опит за измама в особено големи размери. Момчетата дори се похвалили пред приятели и в интернет, че ще спечелят особено голяма сума пари. Това довело полицията при тях. Адвокатът на задържаните момчета продължава да твърди, че трети лица, включително служители на БСТ, може да са имали до базата данни и да са извършили манипулацията на серийния номер на печелившия фиш.

 

Емел Етем отново номинирана за депутат, съобщава в. „Преса”, като допълва, че местните структури на Движението за права и свободи залагат основно на опитни кадри.

 

Експерти блокират Темида и МВР заради милиони левове борч”, пише в. „Телеграф” на първата си страница. Вещи лица заплашват да блокират стотици дела и разследвания на престъпления в цялата страна. Причината е, че от съдилищата и МВР нямат пари и дължат милиони левове за експертизи, огледи на местопрестъпления и проверки на полицията.

 

Целия преглед на печата гледайте във видеото.