Втори в списъка на партията е Цветан Антов

Румен Петков оглави листата на АБВ в Плевен, Цветан Антов е втори, съобщиха от пресцентъра на АБВ. Решението е взето днес на Национален съвет на АБВ.

 

„Румен Петков и Цветан Антов са тандем, който се надявам да извади добър резултат в Плевен“, заяви председателят на АБВ Георги Първанов. „Това е голяма отговорност и аз си давам сметка, че с Цветан и останалите колеги трябва да покажем, че имаме воля и достойнство да се борим за интересите на Плевен. ПП АБВ ще отстоява реализацията на проекта „АЕЦ – Белене“, ще се бори за реализацията на автомагистрала Хемус“ и ще покаже, че военнопромишленият комплекс е стратегически въпрос“, заяви Румен Петков.

 

Ясни са почти всички водачи на листи в партията, стана ясно на днешното заседание. До 17 август трябва да са готови листите в пълния им състав. В Плевенско вече има проведени две общински конференции на АБВ – в Никопол и в Искър, избрани са и председатели на общинските структури в двете общини – Любомир Мачев, зам.-кмет на Никопол, и Гордиан Даков – бизнесмен.

 

Всички листи трябва да бъдат утвърдени от съвета на коалицията. За водачи на листите са обявени както следва:


Ивайло Калфин е водач на листата на АБВ за Варна и 25 МИР – София.

 

Румен Петков – Плевен

 

Николина Чакърдъкова – Благоевград

 

Ген. Михаил Михов – Бургас

 

Иван Иванов – Видин. Иванов е на 30 години и е от бизнес асоциацията.

 

Петър Стоянов, финансист – Враца

 

Емил Костадинов – Монтана 

 

Док. Стайко Спиридонов, пластичен хирург – Пазарджик