Въоръжени мъже нападнали брониран автомобил в столицата Сантяго

Дързък обир в чилийската столица Сантяго - Въоръжени мъже откраднаха над 7 милиона долара от брониран автомобил. Това е най-големият обир в историята на страната.

 

Достойният за екшън филм обир се разиграл на международното летище в града. Осем маскирани въоръжени мъже пристигнали с три автомобила и задържали без нито един изстрел гардовете, ескортиращи камиона на американска охранителна фирма. След това крадците успели да избягат с огромната сума. Засега полицията не е получила потвърждение за точния размер на откраднатите пари, но се предполага, че те са между 6 и 11 милиона долара.

 

„Информацията зависи от компанията, която е транспортирала товара. Първоначално се говореше за около четири милиарда песо или приблизително 8 милиона долара. Засега обаче това не е потвърдено от властите”, коментира представителя на полицията Луис Пабло Кортес.

 

Чилийски медии съобщават, че извършителите избягали в различни посоки. По-късно единият от техните автомобили е бил намерен изгорял. Камионът е превозвал пари, които е трябвало да бъдат прехвърлени по въздуха за банки и за финансиране на минна дейност в северната част на Чили. Полицията е предприела мащабно издирване на дръзките извършители.