От партията бяха категорични, че правителството се занимава не с ревизия на свършеното, а с реваншизъм

БСП разкритикува остро служебното правителство. Според левицата кабинетът „Близнашки” е кабинет на ГЕРБ, назначен от Бойко Борисов и дошъл на власт без избори. Оттам остро разкритикуваха уволненията в администрацията и припомниха, че служебният кабинет през 2013 не е направил почти никакви промени, идвайки на власт след оставката на Бойко Борисов. 

 

От партията бяха категорични, че правителството се занимава не с ревизия на свършеното, а с реваншизъм. Предположиха също, че кабинетът „Близнашки” е просто резервният вариант на Бойко Борисов, в случай че не успее да състави мнозинство на изборите. 

 

„Въпросът, който трябва да си зададе гражданското общество и който задаваме ние по повод на тази политическа метла и всички тези назначения, е въпросът КОЙ. Кой стои зад назначенията на зам.министри – кадри на ГЕРБ, кой стои зад назначенията на областни управители – кадри на ГЕРБ, кой стои зад назначенията на шефове на агенции – кадри на ГЕРБ, кой стои зад назначенията на членове на политически кабинети на министри – кадри на ГЕРБ. Очевидно, че това не е нито премиерът Близнашки, нито президентът Росен Плевнелиев, това е шефът на тези кадри – лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов”, заяви Мая Манолова.