Той ще е водач на листите във Видин и в 25 МИР София

БСП определи голяма част от водачите на листите за предсрочните парламентарни избори, съобщи председателят на БСП Михаил Миков след края на днешното заседание на пленума на партията.

 

Пленумът на БСП на „Позитано” 20 продължи около 3 часа. Решение кои да бъдат водачи на листите е взето за всички области и за всички многомандатни района. Не е взето решение само за Благоевград, където има критики към кандидатурата на Кристиян Вигенин и за Йордан Стойков, който е в болница след тежък пътен инцидент. 

 

Председателят на БСП Михаил Миков ще бъде единственият, който ще бъде водач на две листиТой ще е водач на листите във Видин и в 25 многомандатен избирателен район София.

 

"Водачите на листите са силни професионалисти, изявени политици, хора, доказали, че политиката за тях не е само препитание и могат да печелят политически битки. 20% е обновлението на водачите на листите. Една част от тях са свързани с определени региони, а други са национални политици, които имат подкрепата не в един регион и не в една област", подчерта Миков.

 

На заседанието на Националния съвет приехме решение за участие в коалицията "БСП - лява България", която подчертава новата лява политика, която се предлага, съобщи още Миков.