Партиите ще заложат на стари водачи в кандидатските си листи

Бойко Борисов обеща поне 10 заместник-министри мюсюлмани в джебелското село Припек, където откри спортна площадка, изградена с пари от партийната субсидия. ГЕРБ издирват образовани хора в областите със смесено население, става ясно от страниците на „24 часа”. Българските мюсюлмани трябва да са мост между партиите, а не да разделят, добавя Борисов. Думите на лидера на ГЕРБ накара председателят на БСП Михаил Миков да каже, че очевидно се готви коалиция ГЕРБ – ДПС.  

 

Партиите ще заложат на стари водачи в кандидатските си листи, съобщава в-к „Сега”. Ожесточена битка за левия вот се очертава в Плевен и Варна. Партиите ще разчитат най-вече на старите си водачи от изборите през миналата година, като ГЕРБ и БСП до голяма степен ще ги повторят, отбелязва изданието. ДПС най-вероятно също ще дублира доста от първите позиции от парламентарния вот през 2013 г.

 

В 12 без 5, пренареждат червените водачи, пише „Стандарт”. Според ежедневника социалистите в Благоевград искат да издигнат Емил Костадинов, а Кирил Добрев може да смени Корнелия Нинова в София област.

 

Още от заглавията в днешната преса:

 

„Стандарт”: Паси напуска НДСВ и иска закриване на партията

 

„24 часа”: Стив Ханке: КТБ трябва да бъде оставена да фалира

 

„Сега”: Държавата се разпусна, заповядайте друг път!

 

„Преса”: Стоки ментета превземат и мола

 

„Телеграф”: Тракторът у нас оре без книжка

 

Пълния преглед на печата можете да проследите във видеото.