Служебният премиер лично ще следи за правилното провеждане на изборите

"БСП се превърна в партия на олигархията. Това е абсолютно неприемливо за мен”, каза в ексклузивно интервю за предаването „Актуално” служебният премиер проф. Георги Близнашки.

 

„Не страдам за изключването си от партията. За мен е по-важна каузата”, допълни той. 

Още по темата

 

„Аз не съм нов човек в политиката, имам дълга биография и всички знаем, че съм един от водещите реформатори в БСП. По време на Прехода бях сред учредителите на Обединението „Социална демокрация”. Нашата цел беше да обновим БСП и да я превърнем в европейска партия от социалдемократически тип, но за съжаление това не се получи. Аз съм ляво-центрист, ако трябва да използвам осовото разграничение”, заяви Близнашки.

 

Служебният премиер коментира и нарушенията преди предстоящите предсрочни избори и в частност казуса „Бобов дол” от евровота.

 

„За съжаление тези практики се наблюдават в периферията на Европа. Този груб натиск върху обществени среди, които са зависими от силните на деня. Най-тежкото явление е купуването на гласове. Аз съм дал указания и по отношение на МВР, и към тайните служби – по това ще се съди за тяхната дейност”, категоричен бе служебният премиер.

 

"Известно е какво се случва в нашето общество, идентифицирани са основните огнища. Много е важно да се пресекат няколко тежки случая, които да послужат като прецедент. Превенция, която да стресне всички останали участници в купуването и продаването на гласове. Като министър-председател лично ще наблюдавам целия процес, свързан с изборите, допълни проф. Близнашки.