В последния възможен ден документи внесоха БСП и ДПС

Централната избирателна комисия затвори вратите си за регистрация за участие в парламентарните избори

 

Постъпилите заявления за регистрация са за 22 партии и 7 коалиции”, заяви пред Нова телевизия Александър Андреев, говорител на ЦИК. 

 

В последния възможен ден документи внесоха доскорошните партньори в управлението БСП и ДПС.

 

С амбиции за плавен преход към новото управление на страната, ДПС се регистрираха за участие във вота. 

 

Страната се нуждае от политическо спокойствие, затова на тези избори гласът за ДПС ще бъде глас за националното съгласие”, заяви Лютви Местан.   

 

Листите на ДПС ще са готови до края на седмицата. Местните структури на движението вече направиха част от номинациите си, като подкрепиха почетния председател на ДПС Ахмед Доган, лидера Лютви Местан и Делян Пеевски. 

 

От ДПС не изключват варианта за широка коалиция след изборите. 

 

„Смятам, че независимо от резултата трябва да намерим формула за стабилно управление на страната. Мисля че всички се уморихме от самоцелната конфронтация, уморихме се от честата смяна на правителствата”, заяви Лютви Местан.

 

Начело с Михаил Миков и социалистите се регистрираха в ЦИК. На предстоящия вот левицата ще се яви като коалиция от партии „ БСП – Лява Бъгария”. 

 

„Не е важно кой колко подписа е внесъл, ще броим бюлетините накрая”, заяви Михаил Миков. 

 

От „Позитано” са на финалната права и с подредбата на листите си. Само преди няколко дни те подредиха водачите си. В Благоевград и Габрово все още не е посочен първият в листите. 

 

От местната структура на БСП в Благоевград днес посочиха за свой водач Корнелия Нинова. Михаил Миков обаче има друг фаворит. 

 

На много места няма единен водач, но смятам, че за Благоевград Кристиан Вигенин ще е добър водач”, заяви Миков. 

 

Не по-късно от 23 –ти август ГРАО трябва да извърши проверка на предадените списъци с подписи от политическите формации.