„Орлите” завършиха мача в „Надежда” с човек по-малко след червен картон на Шоко

Лудогорец се добра до равенство 2:2 при гостуването си на Локомотив София в столицата. „Железничарите” определено доминираха през голяма част от двубоя, и продължиха отличното си представяне на свой терен от началото на сезона.

 

Столичани все още нямат поражение у дома, но за първи път допусна повече от един гол, и така не успя да стигне до пълен успех. Лудогорец бе с доста от резервните си играчи, като голяма част от титулярите дори не бяха в групата, пазени за реванша от Шампионската лига със Стяуа.

 

Абел Анисе откри резултата в 9-ата минута с красив удар от около 20 метра. Няколко минути по-късно пък Роман Безяк направи изключителен пропуск на празна врата.

 

Локомотив София обаче успяха да направят пълен обрат. Първото попадение падна в 31-ата минута, дело на Елтон, а в първата минута на второто полувреме Том направи 2:1. Съдията Никола Попов пък вдигна червен картон на Шоко в 69-ата минута и остави „орлите” с човек по-малко на терена.

 

Лудогорец обаче продължиха да нападат, въпреки численото превъзходство на Локомотив. Така се стигна до 83-та минута, когато Анисе получи пас от появилия се като резерва Ернандес, стреля с левия крак и след рикошет топката влетя в мрежата на Митрев за крайното 2:2.

 

„Загубихме точки защото в два момента не бяхме концентрирани и допуснахме два гола. Водихме мача, започнахме добре, дори отбелязахме и гол. След две грешки обаче, вече трябваше да догонваме. Когато получаваш гол е виновен целият отбор. Няма индивидуални грешки. Наистина не е приятно да загубиш точки преди такъв важен мач. Не е добре за самочувствието ни. Може би именно този мач ни повлия. Повече мислим за мача със Стауа, каза след мача старши треньора на Лудогорец Георги Дерменджиев.

 

Победата остави и ЦСКА едноличен лидер в класирането в А група, като Лудогорец е с две точки по-малко - 11. Локо София има осем в своя актив.