Инспектори проверяват сградите, за да установят дали са безопасни

Хората в Северна Калифорния се възстановяват след най-силното земетресение в района от последните 25 години. За щастие няма загинали, но няколко души остават в критично състояние в местни болници. Макар и без жертви, трусът ужаси хората в региона и след години на сравнително спокойствие на земните пластове, им напомни, че земетресението може да случи във всеки един момент.

Още по темата

 

Паниката продължава и сега – докато почистват след най-силното земетресение в последните 25 години, хората в Северна Калифорния се страхуват, че неделният трус може да е само предизвестие на нещо по-опасно.

 

Семейството на Мими Мишовска живее в Напа от 15 години. Те са се разминали с уплаха и паднали вещи, но други хора в региона са загубили всичко.

 

Инспектори проверяват сградите, за да установят дали са безопасни. Много от тях не са. Десетки магазини ще прекарат следващите дни в почистване. А „Винарната на Америка“, както е известен Напа, загуби вина за милиони долари.

 

13-годишно дете е в критично състояние, след като камина се срути върху него. Повече от 170 души са потърсили спешна помощ с различни наранявания и изгаряния. 13 са останали в болницата.

 

Щетите на този етап се изчисляват на около 1 млрд. долара. А сеизмолозите казват, че в следващите дни се очакват вторични трусове. За последните 24 часа е имало повече от 50 такива, най-силният от които с магнитуд от 3,6 по Рихтер.  

 

Повече за последствията от земетресението ще научите от видеото.

 

Информация: Ясен Дараков