Жителите на квартал „Видните” искат ново съоръжение, за да преминават безопасно

Жителите на квартал „Видните” в район Казичене излязоха на протест срещу нехайството на институциите и блокираха Околовръстния път на София. Те искат да бъде построен надлез, за да може безопасно да пресичат Околовръстното.

 

В сутрешния час пик жители на Казичене се събраха на протест на мястото, където само преди седмица 73-годишният Георги Стамболийски беше убит на пешеходната пътека от преминаващ с висока скорост автомобил.

 

Жителите от квартал „Видните” имат конкретни искания. „Единственото решение е подлез според мен. Светофар с бутон също може да се направи. Надлез също може, но не е удачно, защото минават високи коли”, казва един от живеещите в района.

 

Кметът на Казичене Антон Владимиров е категоричен, че проблемът със смъртоносната пешеходна пътека не е проблем на общината. „Това е проблем на държавата, не на общината. Това си е международен път. Аз съм сигурен, че има някакъв вариант за решаване на проблема, защото абсолютно си мисля, че е недопустимо четирилентов път да има пешеходна пътека със светофар”, заяви Владимиров.

 

Репортер: Виктория Миндова