По думите му протестите и арестът го тласнали към политиката

Още едно от лицата на февруарските протести влиза в политиката. Това е музикантът Кристиян Коев. Пред Нова той потвърди, че е дал съгласие да оглави листата на ДПС в Перник и така да се състезава за парламента.


При бунтовете срещу високите сметки за ток Кристиян Коев беше арестуван - както сам твърди, защото опитал да сложи ред след метежите и да защити гражданските си права.


„Аз имам 3 дела с топлофикация. Реших, че не трябва да стоя на дивана и да казвам: „Ау, браво, че хората са излезли на протест!” Като имам същия проблем, излязох и аз”, обяснява Кристиян Коев.


Именно протестите и арестът го тласнали към политиката. Близо 2 години по-късно в нея го кани лично лидерът на ДПС Лютви Местан. Намерили се по либерална линия.


„Имахме няколко разговора с него, останах възхитен. Виждам, че това е много светска партия, колкото и да се упражняват всички на неин гръб”, разказва Кристиян.


Все пак окончателно решение за водаческото място в Перник все още няма. А и солистът флейтист предупредил в ДПС, че ще има много професионални ангажименти през следващата година. Що се отнася до депутатската му подготовка:


„Аз съм музикант и с удоволствие ще стана народен представител, защото животът ме е научил да разбирам. От обща култура. Разбирам от законодателство, защото съм се борил в живота. От култура, защото това ми е работата. От земеделие, защото гледам лавандули. От организация, защото съм организирал фестивали в чужбина”, пояснява Кристиян.


А как ще си сътрудничи например с Делян Пеевски, който - очаква се - ще води ДПС в Стара Загора и Пазарджик?


„Делян Пеевски не го познавам. Но вече ми стана безкрайно симпатичен, заради това, че всичко, което се случи в държавата, той е виновен”, казва Кристиян.


И още любопитни персони в листите на ДПС. По неофициална информация в София кандидат ще бъде бившият началник на отбраната Симеон Симеонов. Ексминистърът на финансите Петър Чобанов бил канен за Монтана и друг софийски район. Ромският лидер Александър Методиев - бат Сали - остава в София област и Кюстендил.


Повече по темата гледайте във видеото.