Световно първенство по волейбол за мъже стартира тази вечер в Полша

Дългоочакваното Световно първенство по волейбол за мъже стартира тази вечер в Полша.

 

24 отбора ще водят битки, за определят най-добрия сред тях. Победителят ще бъде коронясан на 21 септември, а преди това феновете на тази игра ще могат да се насладят на интригуващите мачове в Катовице, Лодз, Вроцлав, Гданск, Бидгошч, Краков и Варшава.

 

Българският национален тим, воден от Пламен Константинов, също вече е на полска територия в очакване на първия си двубой от програмата.

 

Мексико е първият съперник, срещу който ще се изправят “трикольорите” на започващото първенство. Двубоят на националите ни българските зрители ще могат да проследят пряко в ефира на Диема на 1 септември, от 17.30 часа.

 

Общо 28 са срещите от шампионата, които каналите на Нова Броудкастинг Груп и Gong.bg ще излъчат, след като през юни медийната група спечели правата за телевизионно и онлайн излъчване на първенството. Така българските почитатели на волейбола ще станат свидетели на всички мачове на националите ни, както и на най-интересните и решителни двубои за достигане до големия финал и излъчването на новия световен шампион.

 

В първата фаза зрителите ще могат да проследят всички 5 мача на трикольорите ни. След Мексико на 1 септември, волейболните ни надежди ще се изправят срещу Канада (3 септември от  14.00 ч. по Diema), Китай (5 септември от  14.00 ч. по Diema), Египет (6 септември, 14.00 ч. по Diema) и един от най-сериозните съперници – Русия на 7 септември от  21.15 по Diema. При успех, тимът на Пламен Константинов ще се класира за втората фаза на първенството, където ги очакват следващите четири двубоя. Тях родните зрители отново ще могат да проследят на живо в ефира на Нова, Diema и Нова Спорт, както и на Gong.bg. 

 

България попадна в Група С заедно със съставите на Русия, Канада, Мексико, Китай и Египет. Срещите от този поток ще се играят в Гданск.

 

Съставът на България:

 

Разпределители: Андрей Жеков, Добромир Димитров и Георги Сеганов;

 

Центрове: Виктор Йосифов, Теодор Тодоров и Светослав Гоцев;

 

Посрещачи: Тодор Алексиев, Тодор Скримов, Николай Пенчев и Мирослав Градинаров;

 

Диагонали: Цветан Соколов и Данаил Милушев;

 

Либеро: Теодор Салпаров и Мартин Божилов.

 

Тази вечер шампионатът ще бъде открит със срещата Полша – Сърбия, която ще се проведе на Националния стадион във Варшава. Треската за волейбол ще започне в 21.15 часа и ще можете да наблюдавате всичко най-интересно по Нова Спорт.