Певецът ще помогне на Саня Армутлиева в избора й на новите музикални звезди в третия сезон на X Factor България

Победителят в британския X Factor Джеймс Артър ще стане част от третия сезон на X Factor България, който стартира на 9 септември, вторник, от 21.00 ч. в ефира на Нова.  Той влиза в „Къщите на съдиите”, за да помогне на Саня Армутлиева в избора й на новите музикални звезди.

Джеймс Артър идва за първи път в България за един грандиозен лайв, специално по повод петата годишнина на най-мащабното музикално турне у нас – Coca-Cola Happy Energy Tour. Концертът на Джеймс Артър е част от големия финал на националното турне, който ще се състои на площад „Александър Батенберг” в София на 14 септември. Веднага след срещата си с българските фенове, изпълнителят на Impossible ще си припомни тръпката от X Factor, но  не като участник, а вече като специален гост. Победителят в британското издание на формата през 2012 г., с ментор Никол Шерцингер, ще влезе в „Къщите на съдиите”, за да помогне на Саня Армутлиева в едно от най-трудните решения – избора на новите музикални таланти, които ще се присъединят към отбора й за големите концерти на живо.

Още на срещата в Лондон, организирана от Вирджиния Рекърдс като част от програмата на Жана Бергендорф в столицата на световната музика, Джеймс Артър споделя със Саня, че би се радвал много да пее пред българска публика и да гостува в предаването X Factor у нас. Неговата връзка с България е много специална, тъй като един от най-добрите му приятели е с български произход и му е разказвал много за страната ни. Само няколко месеца по-късно това вече е факт, а хилядите почитатели на британската звезда очакват с нетърпение да чуят кадифения му глас в София.

X Factor започва на 9 септември, вторник, от 21.00 ч. по Нова.