Говорителят на семейството на Стивън Сотлоф: Проклет да си!

Семейството на екзекутирания от „Ислямска държава” журналист отправи предизвикателство към лидера на радикалната групировка. В същото време бойци от „Ислямска държава” заплашиха руския президент заради подкрепата му за сирийския режим.

 

В изключително емоционално изявление, говорителят на семейството на екзекутирания американски журналист Стивън Сотлоф припомни, че с работата си той е дал глас на слабите и на страдащите в арабския свят. Говорителят предизвика лидера на „Ислямска държава”.

 

"Имам послание към Абу Бакр. Проклет да си! Ти каза, че месецът на Рамазан е месец на милостта. Къде е твоята милост? Говориш за исляма и за светия Коран, но аз знам написаното там. Сражавай се по пътя на Аллах с онези, които се сражават с теб, но не престъпвай. Аллах не обича престъпващите. Абу Бакр, готов съм да споря с теб. Идвам с мир, нямам меч в ръката си. Чакам твоя отговор”, каза Барак Бариф.

 

Междувременно бойци от "Ислямска държава" заплашиха в интернет, че ще детронират Владимир Путин заради подкрепата на Русия за сирийския режим. В записа се вижда боен самолет, който според радикалните ислямисти е доставен от Москва Башар Асад. Руската генерална прокуратура поиска да се ограничи достъпът до клипа, пуснат в YouTube.