На 5 октомври ще гласуваме за 43-то Народно събрание

Предизборната кампания започва днес. На 5 октомври ще гласуваме за 240 депутати в 43-то Народно събрание и формирането на ново правителство.

Още по темата

 

До предсрочните избори се стигна, след като кабинетът на Пламен Орешарски подаде оставка в края на месец юли. Президентът Росен Плевнелиев назначи втори служебен кабинет за своя мандат, оглавен от проф. Георги Близнашки. 

 

Общо 25 партии и коалиции ще участват във вота.До 7 септември Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване” ще проверява подписките за регистрацията на независимите кандидати. 

 

Преди няколко дни, с жребий в Централната избирателна комисия, беше изтеглен номерът, с който ще се яви всяка една от политическите сили на вота на 5 октомври.

 

Днес кампанията си ще открият социалистите. Стартът и ще бъде даден в НДК, където заедно с партийното ръководство и новоизбрания председател Михаил Миков, ще се съберат областните лидери и местни ръководства, водачите на листи и партньорите в коалиция „БСП лява България”.

 

От ГЕРБ ще започнат своята кампания официално в неделя. Тогава хората на Бойко Борисов ще се съберат в спортна зала „Арена Армеец” в София.

 

Предизборната агитация може да се провежда само в рамките на кампанията. Задължение на участниците в надпреварата е да посочват в своите агитационни материали, че купуването и продаването на гласове е престъпление.