Информацията трябва да бъде доставена до 10-и септември

Партиите, коалициите и инициативните комитети, които ще участват на предсрочните избори, трябва да изпратят информация за Единния регистър по Изборния кодекс в Сметната палата до 10 септември.

 

Новопостъпилата информация по време на предизборната кампания ще трябва да я изпращат в срок от 7 дни от постъпването ѝ.

 

Участниците в изборите трябва да дадат информация  на Сметната палата за дарителите си, вида, целта, размера и стойността на дарението. Ако то надхвърля една минимална заплата, от Сметната палата искат декларация за произхода му.

 

Освен това партиите трябва да подадат информация за кандидатите и на членовете на инициативните комитети, които са предоставили средства, както и размера на средствата. 

 

От Сметната палата искат информация и за предоставилите за безвъзмездно ползване вещи или услуги за предизборната кампания, срока на ползването, вида и описанието на предоставените за ползване вещи и вида на услугите.

 

Декларациите за произхода на средствата на кандидатите, когато размерът на средствата надхвърли една минимална работна заплата.

 

Декларациите за произхода на средствата на членовете на инициативния комитет, когато размерът на средствата надхвърли една минимална работна заплата.

 

Декларациите на физическите лица за собственост на предоставените за безвъзмездно ползване вещи.

 

Наименованията на социологическите и рекламните агенции, както и на агенциите за осъществяване на връзки с обществеността, с които участникът работи.

 

Партиите могат да подадат всички тези данни в WEB форми и подписване с електронен подпис, чрез попълване на данните в WEB форми, като регистрацията е с използване на потребителско име и парола, чрез изпращане на хартиен и електронен носител по пощата или с куриерска служба.