Причината са расистките скандирания по време на мача реванш срещу Стяуа

Дисциплинарната комисия на УЕФА е взела решение да санкционира Лудогорец със затваряне на Сектор А на Националния стадион „Васил Левски“ за първия мач на „орлите“ в Шампионската лига, срещу Реал Мадрид. Това съобщи Gong.bg.

 

Причината са расистките скандирания именно откъм сектор "А" на фенове на Лудогорец по време на мача реванш срещу Стяуа на 27 август, описани от немския делегат на мача Берндт Барута.

 

Дисциплинарната комисия на УЕФА нареди частично затваряне на стадиона на Лудогорец по време на следващия (един) мач от надпреварите на УЕФА, който те ще играят като домакини и в частност Сектор А на стадиона“, се казва в съобщението от европейската централа.

 

От Лудогорец обявиха пред Gong.bg, че със сигурност ще обжалват санкцията.

 

Сектор А събира около 6400 зрители.

 

Българските шампиони отнасят и доста солени парични санкции – 6 000 евро за натрупани картони (глоба, която е за над 5 картона в мач), 5 000 евро за недостатъчна организация и 5 000 евро за нахлулия фен на терена.

 

От УЕФА напомнят, че борбата срещу расизма е с висок приоритет и европейската централа ще продължи да проявява нулева толерантност спрямо случаи на расизъм и дискриминация на терена или на трибуните. Всички форми на расизъм са считани за сериозни нарушения и ще бъдат наказвани възможно най-строго.