Преди да се гмурне в третия сезон на X Factor на 9 септември от 21.00 ч. по Нова, Алекс Раева ни разказва за музиката и увлечението си по екстремните спортове

Дни преди старта на третия сезон на X Factor на 9 септември от 21.00 ч. по Нова Алекс Раева ни хвърля на дълбокото и то без дайвинг екипировка. Кой е следващият екстремен спорт, в който би се впуснала, с какво я привличат екзотичните дестинации и ще звучи ли в главата й хаус със старта на X Factor? 

„Ето ти регулатора – скачай!” 

От почти 7 години се занимавам с гмуркане. Запали ме бившият ми приятел. За съжаление обаче по доста агресивен начин. Големите травми стават поради липса на тренинг и началото в никакъв случай не трябва да бъде: „Ето ти регулатора – скачай!“. Точно поради неправилното ми навлизане в този спорт си причиних страхотно възпаление на ушите. Аз съм животно в някакъв смисъл и търпя (смее се), но истината е, че съм посетила толкова красиви места, а болката ме е съпътствала навсякъде. Затова съветвам всички начинаещи дайвъри да се научат да изравняват преди големите дълбочини. 

Да са гмуркаш „на един дъх”

Какъв би бил следващият екстремен спорт? Интересен ми е фрийдайвингът. Този спорт се практикува без апаратура, идеята е да задържиш максимално количество въздух и да се гмуркаш, както се казва „на един дъх“. Тук говорим за страхотно отдаване, за което не се очертава да имам време в близко бъдеще – първоначалните тренировки в басейн са около година и малко. 

В топлите страни и хората са топли

За мен това е най-правилният избор. Струва ми се чисто разхищение да влагам парите си в часовници и обувки. Едно от страхотните места, които посещавам покрай тренировките, е Червено море. Дайвърите сме наистина щастливи, че имаме такава красива и финансово достъпна дестинация. Пътувала съм много, плувала съм с акули неведнъж, но Червено море е уникално – сякаш фауната е сбор от всичко, което има по света. Харесвам дивите места… Била съм в Индонезия, Мозамбик, Малдивите, Сейшелите, но винаги ме е вълнувала тази част, която не е позната за туристите. Шри Ланка наистина ме изуми – след всичко, което са преживели хората там, душите им са все така чисти. Положителният им поглед към живота не е бил сломен. Мисля си, че има нещо вярно в онази приказка, че в топлите страни и хората са топли. 

Just Dance & X Factor

Съвсем скоро ще излезе видеото към новото ми парче „Just dance”. Парчето е много мелодично, разбира се, отново в полето на хаус музиката. Доста го мислехме и смятам, че се получи нещо хубаво. Предстои стартът и на X Factor на 9 септември по Нова. Какво да кажа – ужасно готина работа! Разбира се, че е свързано с не малко усилия, но има прекрасни моменти. Тази година участниците са доста по-различни – много от тях правят впечатление с изключителна зрялост за годините си. Винаги съм мислела, че „Je t’aime“ трябва да бъде изпълнена от зрял човек, за да въздейства истински. Този сезон обаче разбрах, че може да звучи по този начин и в изпълнение на 15-16-годишен човек. 

Гмурнете се с Алекс Раева в третия сезон на X Factor на 9 септември по Нова.