Артилерия стреля по Мариупол, взривове разтърсиха летището в Донецк

Примирието в Източна Украйна беше нарушено. През нощта имаше артилерийски обстрел в предградията на Мариупол, а тази сутрин се чуват взривове в района на летището в Донецк.

Още по темата

 

Засега и двете страни в конфликта не са обявили край на примирието, но стрелбата предизвиква тревога за запазването на постигнатия с много усилия мир.
   

Пропускателен пункт на украинската армия е бил разрушен. Обстрелът предизвика пожар, загасен от доброволци. Червеният кръст обяви, че конвой с хуманитарна помощ, тръгнал към Мариупол, е бил принуден да се върне заради стрелбата. Взривовете изкараха местните жители на улицата

 

Стрелба с тежко оръжие се чуваше днес и край летището в Донецк. Лидерът на бунтовниците в Донецк призова Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа да следи за спазването на примирието.

 

Тези събития идват часове, след като президентите на Русия и Украйна обявиха, че спирането на огъня се спазва. В телефонен разговор Путин и Порошенко обсъдиха доставките на помощи за Донецк и Луганск и изразиха удовлетворение от настъпилия мир.