Общината вече е осигурила част от парите, но чака и помощ от държавата

Продължава бавното и мъчително възстановяване в потопените от дъждовете райони. Само по Южното Черноморие щетите са за 1,5 милиона лева. Община Бургас вече е осигурила част от парите, но чака и помощ от държавата.

 

Две дела за умишлено убийство са образувани от прокуратурата в Бургас - за трите жертви на потопа в събота. Чакат се докладите на институциите, за да бъдат назначени експертизи. 

Още по темата

 

Междувременно хората в Ченгене скеле възстановяват със собствени сили потопеното си имущество. 60-годишна жена се спаси по чудо от водата. Когато бунгалото й се наводнило, тя тръгнала да бяга с автомобила си, но приливната вълна понесла колата и само намесата на двама млади мъже спасила живота й. 

 

Милен и Данаил са съседи, живеят в края на Ченгене скеле. В нощта на пороя чули женски викове за помощ. Видели жената върху покрива на колата, която била почти потопена. Когато позвънили на телефон 112 от там им обяснили, че не могат да реагират веднага. 

 

Мъжете прескочили със стълба високата ограда и с взаимна помощ успели да измъкнат от водната стихия 60-годишната Грозданка Георгиева. Приютили я в дома си, дали й топли дрехи и храна. 

 

Днес нито един от мъжете не се определя като герой. За Грозданка обаче те са хората, дали й шанс за живот след бедствието. Именно тя се обърна с молба към Нова телевизия да покажем спасителите й и да им благодарим от нейно име. 

 

Репортер: Цеца Алексова