Интервю със звездата от британския X Factor Джеймс Артър

X Factor е талант и човечност, казва звездата от британския X Factor Джеймс Артър. По време на посещението си у нас изпълнителят на хита Impossible влезе в ролята на гост-ментор в X Factor България. Той застана рамо до рамо със Саня Армутлиева, за да сподели своя опит и ключа към успеха с участниците в третия сезон на музикалното шоу. Ето какво разказа Джеймс Артър за успеха у стимула, който дава X Factor: 

Участието в X Factor ли бе стимулът, който те накара да повярваш в себе си и в успеха? 
X Factor ми помогна да разбера, че няма граници. Няма нищо невъзможно. Всичко е възможно. Аз съм тръгнал от нищото и постигнах много. Знам колко е трудно, колко работа се изисква.

Какво беше най-голямото предизвикателство в X Factor?
X Factor e формат, който те поставя в ефир за период от четири-пет месеца. За толкова време публиката може да опознае характера и личността ти. Аз знам, че във Великобритания има много хора, които се идентифицират с мен и моята история. Точно това мисля, че е X Factor – талант и човечност. 

Новият ти албум се очаква да излезе през 2015 г. Разкажи ни повече за него.
В кариерата си досега имах възможност да работя с много продуценти от Щатите и Великобритания. Самият аз съм автор и съавтор на много от парчетата от първия си албум, защото музиката, която правя, е много лична. Чрез нея искам да представя истинския Джеймс Артър, себе си. За втория си албум съм избрал да работя само с два продуцента, защото той е още по-личен и исках да избера внимателно хората, с които да работя.

Макар да идваш за първи път в България, до известна степен познаваш страната ни благодарение на свой приятел?
От детинство имам приятел българин. С него и семейството му съм прекарвал много време. Имам само хубави спомени от тогава – те са много приветливи и отворени хора и винаги са ме карали да се чувствам уютно и добре приет в дома им.

Какви са впечатленията ти от срещата ти с Жана Бергендорф? 
Жана е много топъл човек, много талантлива и има прекрасен дух. 

В британския X Factor показа малката стая, в която си живял преди шоуто. От колко време не си спал в това легло?
От две години. Понякога ми липсва, имаше хубава гледка, но наистина беше твърде малко – мястото едва стигаше да се обърнеш.

Имаш много татуировки. На какъв етап от живота си си ги правил и мислиш ли да си направиш някоя специална след посещението ти в България?
Никога досега не съм мислил върху подобен въпрос. Решенията за татуировките си взимам спонтанно, така че, кой знае…