Себе си той определи като едно обикновено момче от Пловдив, което успяло да се реализира

„Според мен при тази конфигурация всички трябва да дръпнем крачка назад. Моето желание е следното: да има ново управление, с ново правителство и нови хора. Аз няма да участвам в конфигурации в лично качество”. Това обяви лидерът на „България без цензура” Николай Бареков в рубриката „Карай направо” с Диана Найденова, докато двамата пътуваха към комбината на Христо Ковачки.


На въпроса кой самият той, Бареков отвърна: „Едно обикновено момче от Пловдив. Успях да се реализирам”.


Диана Найденова припомни, че когато беше близък с Борисов, Бареков каза на тракторите да се махат от София. По-късно, когато се скара с Борисов, поиска оставка на президента, и получи 1 млн. евро компенсация от телевизия, която се намира в същата сграда с офисите на Цветан Василев.


„Когато се обърнах към фермерите, аз реагирах като софиянец, който живее в центъра на София и си изкарва там прехраната. Когато разбрах колко са се обърнали нивата в България и как да живееш в центъра и да си изкарваш там парите е едно, а да живееш извън София и да не можеш да си изкарваш парите е друго, съм се разкаял за постъпката си и съм се извинявал много пъти на тези хора”, опрадва се Бареков.


„Оставката на президента беше във връзка с негови действия преди да стане президент. И след като стана президент. Сега си давам сметка с днешна дата”, заяви лидерът на „България без цензура”.


Бареков: Аз съм човек, който спи малкоОтносно получената премия, той отвърна, че тя е била част от неговите заплати, които взимал като изпълнителен директор на телевизията. „Парите съм си взел по банков път, платил съм си данъците. Бях против телевизията да се мести административно в сградите на Василев”, добави той.


Аз бях един от хората, които бяха против Цветан Василев да се занимава с политици и го предупредих, че като че ли прекалено много фронтове е отворил с политици и съдбата му ще бъде тежка. Не помисли за това, че е бизнесмен. Мисля, че този човек беше ударен от политиците”, категоричен бе Бареков.


Повече по темата гледайте във видеата.


Цялото интервю гледайте в рубриката „Карай направо” в предаването „Събуди се” тази събота.