Според ГЕРБ са нужни 7.5 милиона за Бързата помощ у нас

Спешната помощ е една от системите, която би могла да бъде реформирана най-лесно и бързо. Около това мнение се обединиха кандидат-депутатите в „Кастинг 240”. 

Още по темата

 

"Това наистина е най-бързо решимият въпрос. Но тъй като в продължение на години бе отлагано всичко, сега той трябва да бъде решен радикално. Касае се на първо място за финансиране, на второ място – квалификация на кадрите. Сумата, която сме изчислили, че е нужда за Спешната помощ в цялата страна, е 7.5 милиона”, коментира Стоян Тонев от ГЕРБ.

 

„Проблемът в Спешната помощ е, че там няма кадри, защото не са мотивирани заради ниските заплати. Условията на труд са ужасни и количеството екипи са малко”, на мнение е Петър Москов от Реформаторския блок. 

 

Той допълни, че 2.5 милиона е изчисленият ресурс, за да може софийската Бърза помощ да може да привлича кадри и те да остават. Така ще има 20-30 линейки, което е минимума.

 

„Действително още 10 милиона могат да мотивират хората, които работят в тази система. Най-големият проблем са ниските заплати”, заяви Нигяр Джафер от ДПС.

 

"Спешна помощ има нужда от средства и от повече техника. Колкото за средствата, има от къде да се вземат”, на мнение е Емил Райнов от БСП.