Това сочат резултатите от анкетата на NovaNews.bg

Управителят на БНБ Иван Искров се е возил в частния самолет на Цветан Василев. Такова е мнението на мнозинството от гласувалите - над 74%, в анкета на NovaNews.bg. Едва 7% смятат, че гуверньорът от БНБ не е ползвал личния самолет на мажоритарния собственик на КТБ. 18% пък нямат позиция по въпроса. 

 

Припомняме ви, че преди дни в "Здравей, България” журналистът Илиана Беновска попита от ефира на Нова ТВ за пореден път Иван Искров дали е пътувал с частния самолет на Цветан Василев. В тази връзка в редакцията на предаването бе получено писмо от директора на дирекция "Връзки с обществеността” от името на Искров. В него той категорично заявява, че никога не е използвал самолети, собственост на когото и да било, в това число и на Цветан Василев.

 

"Нещо повече – управителят на БНБ никога не е използвал дори услугите на банкова група КТБ, включително като вложител или кредитополучател. Нещо, което той заяви публично. Недопустимо е да се изговарят неверни твърдения и то в национален ефир”, се казва още в писмото.

 

В новата ни анкета Ви питаме: Прави ли служебният кабинет политическа чистка в услуга на ГЕРБ? 

 

Очакваме Вашите отговори!

 

Резултатите от тази и други анкети на NovaNews.bg може да видите ТУК.