Временно вода няма да имат в някои райони на Банкя, "Мусагеница", "Оборище", "Бояна"

Във връзка с направа на връзка на новоизграден уличен водопровод на ул. "Майор Коста Паница” в Банкя във вторник, 7 октомври, се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 22.00 часа на живеещите в района на ул. „Варна”, ул. „Юрий Гагарин”, ул. „Булаир”, ул. „Космонавт” в кв. „Вердикал” и местността „Старо село” – ул. „Княз Борис І”, ул. „Майор Коста Паница”.  

 

Във връзка с подмяна на водомерен възел в ж.к. "Мусагеница" се налага спиране на водата от 10.00 до 16.00 часа на живеещите в бл. 82А, читалище „Черноризец Храбър”.

 

Във връзка с изграждане на ново сградно водопроводно отклонение на бул. „Георги Сава Раковски” в район "Оборище" вода от 10.00 до 16.00 часа няма да имат и по ул. „Париж” - от ул. "Росица” до ул. „Искър”.
 

Във връзка с прекъсване на стар уличен водопровод на ул. "Боянска река” в кв. "Бояна" във вторник вода няма да имат от 10.30 до 18.30 часа живеещите в района по ул. „Десислава” - от ул. "Севастократор Калоян” до ул. „Боянска река”, както и по ул. „Панайот Николов”.

 

Във връзка с подмяна на водомерен възел и спирателен кран на ул. „Голяма могила” в кв. "Киноцентър" се налага спиране на водоподаването от 9.30 до 10.30 часа и на живеещите в района по ул. „Голяма могила” - от ул. „Момина могила” до ул. „Сири дол”.

 

На 7 октомври 2014 г. заради реконструкция на уличен водопровод на ул. "Шумако” в кв. "Симеоново” спират водата от 10.00 до 22.00 часа в района по ул. „Шумако” - от ул. „Ягода” до ул. "Каменица”, както и по ул. „Божур” - от ул. „Малина” до ул. „Шумако”.

 

След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата, предупреждават от "Софийска вода”.