Прокуратурата, Министерството на образованието и Агенцията за закрила на детето, започват проверка

Родители на дете с аутизъм подозират, че възпитател е блудствал с непълнолетната им дъщеря, докато е била на училище. Прокуратурата, Министерството на образованието и Агенцията за закрила на детето, започват проверка.


Първите съмнения  на Радосвета, че с тринайсетгодишната й дъщеря се случва нещо нередно, се появяват преди броени дни, когато прибира детето от столичното четвърто помощно училище.


„Горната блуза беше наопаки. Тръгвам да я оправям, пипам, няма сутиен. За да бъде свален, тогава е махната блузата, потникът и спортния сутиен. Тя сама не може да го свали”, обяснява Радосвета Симеонова, майка на Анна- Мария.


Притеснена от това, което вижда, Радосвета се връща в училището, за да попита директорката и класната, какво се е случило с детето.


„Г-жа Бочева изчезна, просто се отдръпна. Къде беше бельото? - Върху гардеробчето в класната стая. - Почвам да звъня на класната и тя ми казва: „Госпожо, не знам защо потника е бил там”, допълва Радосвета Симеонова.


След като не получават логично обяснение, родителите на Анна-Мария я спират от училище. Още същата вечер обаче, твърдят, че дъщеря им започва да се държи странно и да разказва какво се е случило.


„Анна не иска да излиза от вкъщи, Анна не иска да влиза в банята, за да се къпе. Казва: Моля те, мамо, не ме давай, не ме давай на чичкото, не ме давай да пипа”, обяснява притеснената майка.


Бащата прави втори опит да разговаря с директорката на училището, но твърди, че отново не получава логичен отговор. Заедно със съпругата си подават жалба до полицията, прокуратурата, Агенцията за закрила на детето. От Министерството на образованието вече правят проверка.


„Родителят е споделил, че детето обича да се заголва, да събува чорапите си, а това е много важно за училищния екип да познажа детето, за може да реагира на такива модели”, твърди Ваня Кастрева, зам.-министър на образованието.


Повече по темата гледайте във видеото.