Граждани от Дупница не искат депутат от техния регион да стане Александър Методиев

Граждани от Дупница не искат депутат от техния регион да стане Александър Методиев, известен като Бат Сали. Протестът им тръгна тази сутрин от Дупница и в 12:00 часа стигна пред Централната избирателна комисия в София.

 

Александър Методиев най-вероятно ще стане част от 43-тото НС именно от техния регион. Реално в Кюстендил ДПС е получило около 860 гласа, но с гласовете от чужбина ще им стигнат именно Александър Методиев да стане депутат. 

 

Зад протеста застанаха местни организации на ГЕРБ, както и кметът на Кюстендил Петър Паунов и кметът на Дупница Методи Чимев. 

 

Кой е Александър Методиев?

 

Сали Юсеинов Мехмедов е рожденото име на Александър Методиев, известен като Бат Сали. 

 

На местните избори през 2011 година името му беше замесено в схема за търговия с вот. Тогава самият той каза, че никога не е купувал гласове, това правели от другите партии. 

 

В политиката влиза директно от спорта, почти веднага след демократичните промени. В началото работи с Цветелин Кънчев. Заедно създават „Евророма“, но сега не си говорят. След 17 години в ръководството на партията, Методиев я напуска и приема предложение, както сам твърди, лично от Ахмед Доган, да стане депутат от ДПС.  

 

Бат Сали стана известен и с побоя над футболния съдия от Сливница Марио Спасов.

 

Методиев беше сочен и като „шеф на частното енерго” в ромската махала на Самоков, известна като „Седми квартал".