Около 700 полицаи ще пазят реда около Националния стадион „Васил Левски”

България е в очакване на големия футболен двубой с Хърватия. Засилено е полицейското присъствие около Националния стадион "Васил Левски". Там се очакват и хиляди фенове, готови да подкрепят националите ни във втория им двубой от квалификациите за Европейското първенство през 2016-та.

 

След като вчера вечерта е имало сблъсък в Борисовата градина с фенове на националния отбор на Хърватия, след тренировката, при което има и един леко ранен, днес сме свидетели на буквално драконови мерки за сигурност, но и ново напрежение.

 

Засилените мерки за сигурност са видими навсякъде в града. КАТ отстрани неправилно паркиралите коли около стадион „Васил Левски”. Закъснелите фенове пък се редяха на опашка за последните билети от 15 лева.

 

Хърватите пък се събраха около храм-паметника „Свети Александър Невски”. Група от около стотина хърватски запалянковци се беше събрала и около фонтана пред Народния театър. Някои бяха агресивни и видимо употребили алкохол.

 

От МВР припомнят, че забранените за носене предмети са огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки и всякакви стъклени предмети - включително и флакони с парфюми и чадъри. В опазването на зоната около стадиона са ангажирани 110 полицаи, а в цяла София за гарантиране на обществения ред ще се грижат около 700 униформени.