Осъденият на смърт от мафията италиански писател и журналист проговори ексклузивно пред Нова ТВ

“Италия е демокрация с мафия вътре, България е мафия с демокрация вътре”, казва осъденият на смърт от неаполитанската мафия писател Роберто Савиано ексклузивно за “Ничия земя”

Роберто Савиано е италиански писател и журналист, осъден на смърт от мафията заради романа му “Гомор”, изобличаващ неаполитанската “Камора”. Шамарът в лицето на мафията логично води до следването на техните правила – шефовете на неаполитанската Камора осъждат Савиано на смърт. Лично президентът Джорджо Наполитано назначава на младия писател полицейски ескорт и защита – нещо нечувано в историята на Италия и от десет години той живее под прикритие, с 24-часова полицейска охрана по целия свят. Търсят го милиони – журналисти, издатели, политици, а за да го убият – и мафиоти. Това води след себе си почти нечуваната възможност да бъде открит и да направи разкрития пред екипа на “Ничия земя”.

 
Даниела Тренчева разговаря с Роберто Савиано - втора частПред Даниела Тренчева Савиано говори за пътя на кокаина и за българската мафия и нейните дългогодишни връзки с Италия. Целият разговор е абсолютно достоверен, независимо от рисковете, които поеха и двете страни, за да бъде осъществен и излъчен. 

 

Интервюто на Даниела Тренчева с Роберто Савиано гледайте във видеата.