Според нея това е бил един факторите, повлиял на избирателната активност

„Ние не видяхме нито кампания, нито даване на позитивна енергия на избирателите. Един политик е длъжен да каже, че знае накъде води избирателите си, че му сочи една светлина пред него и е длъжен да му внушава надежда и картина, която може да реши неговите проблеми. Нито един от политиците не го направи това нещо. Напротив – кампанията повече внушаваше страх от бъдещето, коментира за „Събуди се” политическият психолог Антоанета Христова. По нейни думи, именно тези фактори да повлияли избирателната активност, трудното решение за кого да се гласува и купуването на гласове.
 
„Никой не отиде с пълна душа да си даде гласа”, категорична бе Христова.
 
Като причини за колапса на политическия процес адвокат Виктор Костов посочи тоталната липса на култура в българския народ лично да носи отговорност и да не се крие зад политиците или зад някого другиго.
 
„Трябва да променим условията и да сложим прът на лошите стереотипи. Това е възможно като се промени системата на гласуване, като се свика Велико Народно събрание, като се промени Законът за гласуване, дори да поставим чрез референдум темата въобще как искаме да бъдем управлявани и това ли е форматът. Тогава управлението ще мине през съзнателен избор, а не през наложен избор, какъвто беше до този момент”, категоричен бе политическият психолог Антоанета Христова.
 
„В понеделник ще видим едни стари лидери, които са се провалили и ще убеждават хората, че те могат да направят нещо. Много малка част от тях са мадите  лидери, а според мен топката е именно в младите. Те могат да направят нещо различно, като това, за което говори Антоанета Христова”, посочи на свой ред актьорът Ивайло Захариев.
 
Журналистът Ива Николова бе категорична, че ако политическите преговори се провалят и се тръгне към нови избори, то „гласоподаването ще бъде 25%”.
 
Целия разговор в студиото гледайте във видеото.