Протести заради мандатите на ДПС има и в Дупница, Кюстендил, Габрово и Ямбол

500 протестиращи блокираха пътя за Гърция край Дупница за 15 минути. Дупничани се събраха в 11.00 ч. и опънаха върху релсите три плаката – "Вземете ме на стоп, търся гласа си", "Не сме вълци, да търсим своя вот" и "Вън системата Манолова-Местан". 

Още по темата

 

Протестиращите проведоха кратък митинг преди блокадата. Всички изказали се пред микрофона, включително и кметът Методи Кимев, заявиха, че нямат нищо против лицето Александър Методиев-Бат Сали, а просто протестират срещу несправедливата система, допуснала избор на депутат с едва 900 гласа.

 

Протести заради мандатите на ДПС има и в още няколко града. Освен жителите на Кюстендилска област, на протест излизат и в Габрово и Ямбол. 

 

Напрежението в Габрово ескалира, след като стана ясно разпределението на мандатите в областта. Оказа се, че ДПС влиза в парламента с един народен представител - Четин Казак, въпреки че партията е на седмо, предпоследно място по брой гласове. Протестът тази вечер ще започне с гръм на черешово топче в центъра на града.

 

Хората в Кюстендилска област пък блокираха пътя за Македония. Колко ще продължи протестът все още не е ясно. Хората заявиха, че докато страстите не утихнат ще стоят на пътя.